Τι είναι το πιστοποιητικό δεξιοτήτων (Π.Δ.Π.)

Το πιστοποιητικό δεξιοτήτων (Π.Δ.Π) αποτελείται από 5 με 6 ασκήσεις-τεστ, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών (6-9, 10-13, 14-17) και να εξακριβώσουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους στο ποδόσφαιρο.

Το Π.Δ.Π. είναι επικεντρωμένο στις απαιτήσεις των ελληνικών ποδοσφαιρικών δεδομένων. Ο βασικός λόγος εδώ είναι ότι οι ελληνικές ακαδημίες δεν λειτουργούν όπως στο εξωτερικό.

Διάφορες ομάδες αλλά και ιδιωτικές ακαδημίες παίρνουν συνεχώς τεχνογνωσία από προγράμματα εξέλιξης ακαδημιών του εξωτερικού, σε θέματα οργάνωσης, προπονητικής και αγωνιστικής.

Άλλος βασικός παράγοντας είναι η σωματοδομή των αθλητών και γενικότερα η εκπαίδευση γύρω από το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το οποίο διαφέρει αρκετά από τα προηγμένα κράτη.

Οι ασκήσεις-τεστ έπειτα από συλλογή αποτελεσμάτων (από όλες τις ακαδημίες στον ελλαδικό χώρο) μπορούν να αξιολογηθούν με βάση ενός πίνακα και μια βαθμολογία.
Οι ποδοσφαιριστές θα βραβεύονται ανάλογα με τους βαθμούς και τον χρόνο που επιτυγχάνουν, με χάλκινο, αργυρό ή χρυσό πιστοποιητικό.

Στο πρώτο πανελλήνιο πιστοποιητικό δεξιοτήτων 2019 θα εξεταστούν οι ηλικίες κοριτσιών και αγοριών από 13 εως 17 ετών.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται με βίντεο στην ιστοσελίδα και συγκεκριμένα στο σημείο Πίνακας βαθμολογίας